Oletko koskaan käynyt verkkosivustolla, johon sinusta tuntui, että sinun oli rekisteröidyttävä? Tai edes vain verkkosivusto, joka tarvitsi tietoja täytettäväksi? Jos vastaus on kyllä, olet todennäköisesti saanut juuri sen, mitä odotit törmänneesi. Tämä johtuu siitä, että useimmat verkkosivustojen omistajat edellyttävät, että rekisteröidyt heidän verkkosivustonsa jäseneksi saadakseen enemmän liikennettä ja siten tuloja. Mutta edellyttävätkö nämä verkkosivustot sinua todella luotettavasti ilman rekisteröitymistä?

Niille meistä, jotka ovat käyneet monilla verkkosivustoilla, vastaus yllä olevaan kysymykseen on aina kyllä. Internetissä on paljon häikäilemättömiä ihmisiä, jotka käyttävät viattomasti näyttäviä verkkosivustoja houkutellakseen epäilemättömiä kävijöitä verkkourkinnasta. Kun olet antanut heille sähköpostiosoitteesi, he alkavat lähettää sinulle sähköpostia. Sinua pyydetään napsauttamaan useita ponnahdusikkunoita, jotka lupaavat tarjota heille jotain arvokasta, kuten ”sähköpostipäivitys” tai ”ilmainen alennus”. Monissa tapauksissa nämä niin sanotut ilmaiset tarjoukset osoittautuvat väärennöksiksi, ja ainoa asia, jonka ne tarjoavat, on toinen tapa saada heille henkilökohtaiset tietosi.

Seuraava vaihe sisältää identiteettivarkauden muodon, jossa tietosi varastetaan ja käytetään rahan siirtämiseen uudelta tililtä uudelle luottokortille. Ikään kuin tämä ei olisi tarpeeksi huono, mitä tapahtuu, kun yrität tehdä vaatimuksen uudesta luottokortista? Tietosi sovitetaan alkuperäiseen luottokorttiin, jolloin sinulle jää vain aukko lompakossa. Miten se suojaa? Kun käytät Internetiä, tietojasi voidaan käyttää väärin päästäksesi verkkosivustoille, joita et ehkä tunne. Täällä asiat muuttuvat hankaliksi ja voivat joutua vakaviin vaikeuksiin.

Tämän välttämiseksi on aina parempi varmistaa, että täytät kaikki vaadittavat online-rekisteröinnin muodot, ennen kuin jatkat pääsyä mille tahansa verkkosivustolle. On myös sanomattakin selvää, ettet koskaan anna henkilökohtaisia ​​tietojasi Internetissä tai millään tavalla. Vaikka uskot verkkosivuston olevan turvallinen, voi silti tapahtua, että jotkut häikäilemättömät henkilöt ovat saaneet käsiinsä tietosi ja käyttäneet niitä mihin vain haluavat. Kun tietojasi on käytetty väärin, ei ole paluuta takaisin, joten ole varovainen. Voit tehdä henkilöllisyytesi suojaamiseksi tiettyjä asioita.

Yksi näistä on varmistaa, ettet rekisteröidy mihinkään verkkosivustoon, joka pyytää henkilökohtaisia ​​tietoja etukäteen. Jos satut näkemään verkkosivustoa, joka haluaa sinun kirjautuvan henkilökohtaisiin tietoihin, kieltäydy yksinkertaisesti ja etsi toinen verkkosivusto. Voit tehdä tämän tarkistamalla verkkosivuston Tietoja-osion. Yleensä voit jättää henkilötietokentät tyhjiksi, vaikka onkin tapauksia, joissa se on tarpeen täyttää. Tämä varmistaa, että verkkosivusto pystyy laskemaan tarkasti hinnat, joita ne veloittavat myymistään tavaroista tai palveluista. Muista, että vaikka muuttaisit mielesi ja haluat palata myöhemmin, sinulta veloitetaan vain lisämaksu palautustapahtuman tekemisestä, jos haluat.

Toinen vinkki, jonka avulla voit suojata henkilöllisyytesi verkossa, on varmistaa, että sähköpostitiliisi ei pääse minkään tyyppisen julkisen verkkotunnuksen kautta. Jotkin verkkosivustot voivat sallia sinun kirjautua sisään oikealla nimelläsi, mutta ne eivät välttämättä anna muiden tehdä niin. Valitsemalla verkkosivustosi huolellisesti ennen henkilökohtaisten tietojen antamista voit olla varma, että olet suojattu kaikilta puolilta.