Yksi suosituimmista pelimuunnelmista korttipelissä on Spider Solitaire. Peli sisältää pelaamisen 52 korttipakalla ja vastaavalla levyllä strategisten liikkeiden määrittämiseksi pelin ajaksi. Vaikka pasianssipelissä on monia muunnelmia, tämä muunnelma asettaa kasvavan haasteen pelaajalle. Tässä artikkelissa on joitain vinkkejä Spider Solitaire -pelin, ainutlaatuisen version normaalipelistä, pelaamiseen.

Toisin kuin muut pasianssiversiot, joissa kortit jaetaan vasemmalta oikealle, Spider Solitaire -pelissä kortit jaetaan ylhäältä alas. Tämä tarkoittaa, että jokaisella pelaajalla on neljä mahdollisuutta tehdä voitollinen liike. Neljä korttia antaa jokaiselle pelaajalle neljä kierrosta tekemään päätöksensä, mutta jokaisen pelaajan on valittava sama kortti. Jos kahdella pelaajalla on sama valinta, peli on ohi ja pelaaja, jolla on eniten kortteja lopussa, on voittaja.

Spider Solitaire on mahdollista pelata pöytäpelinä. Kahden pelaajan versioita on saatavana. Näissä versioissa yksi henkilö istuu pöydällä 52 korttipakan kanssa ja toinen istuu niitä vastapäätä, myös korttipakan avulla. Jokaiselle annetaan kolme kierrosta, ja sitten peli luovutetaan toiselle henkilölle. Tämä antaa jokaiselle mahdollisuuden tehdä strateginen liike milloin tahansa pelin aikana.

On tärkeää muistaa, että kaikki Spider Solitaire -pelin kortit ovat myös aloittelijan käytettävissä. Jokainen kortti voidaan kääntää helposti katsottavaksi, joten pelaajat näkevät pitämänsä kortin milloin tahansa pelin aikana. On tärkeää muistaa, että tässä peliversiossa on parempi hylätä kortit, jotka ovat pelikentän keskellä. Muuten kortit eivät välttämättä ole käytettävissä tulevien käsien pelaamiseen. On myös tärkeää hylätä kortit kuvapuoli alaspäin, jotta vältetään korttipakan asettelun häiritseminen.

Spider Solitaire -ohjelman tarkoituksena on poistaa kaikki pelikentän kortit viettämättä aikaa. Kun kortti siirretään hylättyyn kasaan, se poistetaan pelistä. Tämä tarkoittaa, että jos pelaajalla on jäljellä vain yksi kortti, hänen on heitettävä kyseinen kortti ja jatkettava seuraavalle kierrokselle. Tavoitteena on poistaa kaikki kortit ennen kuin aika loppuu. Tämä vaatii nopeaa ajattelua ja voi olla aluksi haastavaa hallita.

Tämä hauska peli sopii kaiken ikäisille ja taitotasoille. Useimmat pelaajat nauttivat Spider Solitaire -pelistä tuntikausia kerrallaan. Koska peli ei ole riippuvainen onnesta, se on peli, jota voidaan pelata uudelleen. Jopa ammattilaispelaajat löytävät aikaa pelata Spider Solitaire, joten ne, joilla on vähän aikaa pelata päivässä tai kuukaudessa, voivat silti nauttia tästä pelistä.