Zynga on yksi suurimmista nimistä monen pelaajan online-roolipeleissä. Viime aikoina sen on hankkinut Facebook. Monet ihmiset ihmettelevät, muuttaako Zynga sääntöjä ja voiko heidän pelata tunnin heidän kanssaan Facebookissa? Onko suurilla kaloilla nyt virtuaalinen jalka ovessa? Uskon, että Zynga jatkaa samoilla peleillä, joilla he ovat menestyneet, kuten Farmville, Mafia Wars ja CityVille. Heillä on oikea käsite ja paljon kokemusta takana.

Tämä ei tietenkään tarkoita, että Zynga antaa ilmaiseksi kopioita peleistään. Heillä voi vielä olla joitain jäsenmaksuja, jotka on maksettava, mutta he eivät ole vielä ilmoittaneet siitä mitään. Tiedän, että he aikovat pysyä erittäin aktiivisina Facebookissa, ja siihen kuuluu olla osa sosiaalisen verkostoitumisen uusia ominaisuuksia, nimittäin pilvipalvelua. Tämän ominaisuuden avulla miljoonat ihmiset pääsevät peleihinsä missä tahansa.

Mitä thelenillä on tarjota miljoonille käyttäjilleen? Teini kertoi Polygonille, että hän haluaa tuoda pelaamista massoille, ja siihen täytyy tehdä pelinsä helpommin kaikkien saataville. Hän mainitsi, että Facebook sallii pelaajien muodostaa yhteyden, vaikka he olisivat eri laitteilla. Hän uskoo, että tämä on hieno tapa tavoittaa miljoonia uusia pelaajia. En tiedä sinusta, mutta se on mielestäni jalo idea.

Thelen mainitsi myös, että hän haluaa tehdä pelaamisesta sosiaalisempaa, ja siihen on lisättävä sosiaalisia ominaisuuksia Internet-peliteollisuuteen. Luulen, että hänellä on jotain täällä, ja se on fiksu liike, koska Zynga tekee sen jo. He antavat pelaajien keskustella pelin sisällä. Se on vain yksi esimerkki siitä, kuinka suuri Internet tulee kasvamaan.

Teeman toivotaan jatkuvan siellä, missä jooga on lopettanut Mafia Warsin ja kaikkien muiden pelien kanssa. En ole varma, katsovatko isot kalat tarkkaan vai ovatko he huolestuneita ihmisten mahdollisuudesta juosta pois rahoillaan. Yksi asia on kuitenkin varma.

Taistelevatko isot kalat näitä loisia vastaan? Vain aika näyttää. Sitä ennen pelaa tunti ilmaiseksi teemalla, ja ehkä sinulla on juuri se, mitä kutsumme ”todisteeksi” siitä, että pilvipalvelut ovat valtava etu todelliselle pelialalle. Jos ei, ehkä isojen kalojen pitäisi alkaa katsoa ympärilleen juuri nyt.