Finding My Device on Googlen tarjoama ilmainen ohjelmisto ja palvelu Android-laitteiden, kuten älypuhelimien, tablettien ja rannekellojen, etäkäyttöön ja paikantamiseen. Tämä on yksi monista Google Play Kaupassa saatavilla olevista sovelluksista, jonka avulla voit etsiä ja etsiä Android-laitettasi etäyhteydellä missä tahansa paikassa. Tämä on loistava sovellus kadonneiden tai varastettujen puhelimien löytämiseen. Palvelun takana oleva tekniikka perustuu GPS: ään ja seuraa internetiä sijaintisi seuraamiseen. Tämä on hienoa varsinkin kun olet töissä ja sinun on tarkistettava, että matkapuhelimesi on kyse.

Tämä on hyödyllistä myös silloin, kun olet paikassa, josta haluat löytää kadonneen laitteen. Jos haluat käyttää tätä palvelua, sinun on aktivoitava Google Find My Device -ominaisuus. Mene vain kohtaan Asetukset> Laitteen sijainti ja napsauta aktivoi Google -painiketta. Valitse nyt kaupunki, johon haluat löytää laitteesi, ja odota vain muutama sekunti, kunnes GPS käynnistyy. Kun sijainti on päivitetty, voit löytää sen onnistuneesti.

Voit käyttää tätä ominaisuutta myös tiettyjen tietojen etsimiseen ja poistamiseen laitteesta. Voit tehdä tämän valitsemalla Asetukset> Lisätiedot ja etsimällä tiedot, jotka haluat poistaa, ja napsauttamalla sitä. Napauta nyt vain pyyhekumin kuvaketta tietojen pysyväksi poistamiseksi. Sinun on kuitenkin käynnistettävä laite uudelleen, jotta muut tiedot voidaan poistaa.

Kuten aiemmin mainittiin, voit käyttää tätä sovellusta myös älypuhelimesi lukitsemiseen tai lukituksen avaamiseen. Jos kadotat älypuhelimesi, voit asettaa sen lukittumaan automaattisesti ollessasi poissa. Voit tehdä tämän avaamalla Etsi oma mobiililaite ja valitsemalla Tietosuoja ja suojaus. Täällä näet osan, joka on merkitty Puhelimen lukituksen avaaminen. Napsauta liukusäädintä, jossa lukitaan Lukittu, kun olet poissa, kytkeäksesi sen päälle ja pois päältä.

Tästä sovelluksesta löytyy myös useita muita hyödyllisiä ominaisuuksia, kuten yhteystietojen ja kalenterin siirtäminen laitteiden välillä. Aina kun haluat ottaa tapahtuman tai kuvan Samsung-tililläsi, voit siirtää sen helposti uudelle laitteellesi. Tämä toimii, vaikka olet vahingossa poistanut sen vanhasta laitteestasi. Tämä on yksi ominaisuus, jota et voi käyttää missään muussa sovelluksessa.

Viimeisessä vaiheessa sinun on varmuuskopioitava tiedot vanhasta laitteesta uuteen matkapuhelinverkkoon. Varmuuskopiosi tulisi tallentaa eri kansioon kuin alkuperäinen. Varmista, että olet siirtänyt kaikki tiedot, mukaan lukien tekstiviestit, puhelulokit, sähköpostit ja muut tiedostot. Näin sinun ei tarvitse enää huolehtia tiedoistasi. Jos noudatat näitä vaiheita, voit käyttää Find My Mobile -sovellusta myös turvallisesti eri verkoissa, kuten GSM ja CDMA.