Rahavirran haaste on suosittu henkilökohtaisen talouden peli, jota voi pelata kotona, töissä tai jopa luokkahuoneessa. Tämä peli on suunniteltu tarjoamaan opiskelijoille simuloitu tapaustutkimus henkilökohtaisen taloutensa hoidosta. Ensimmäinen askel rahavirran hallinnassa on luoda budjetti, jotta voit määrittää, mistä rahasi tulevat ja mihin ne menevät.

Seuraava askel on luoda tulosuunnitelmasi. Tähän sisältyy sen määrittäminen, mikä palkkasi on, kuinka paljon haluat ansaita, sekä summa, jonka aiot säästää eläkkeelle. Sinun on myös varattava yläraja sille, kuinka paljon vietät viihteeseen viikossa. Lisää lopuksi laskusi ja vähennä kulut budjetistasi. Jaa sitten kokonaismäärä 4: llä ja neliö se sen vuoden viikkojen määrään, jonka sinulla on.

Voit tehdä rahavirran haastepelistä hauskemman lisäämällä skenaarioon pienen käänteen. Sen sijaan, että esität taloudellisia tietojasi budjetti- ja tulosuunnitelmavaiheen aikana, voit vaihtaa ne toiminnan rahavirran vaiheeseen. Tässä pelissä luot budjetin perheellesi ja käytät sitten toisen vaiheen kuluja ja myyntilukuja ennustamaan, kuinka paljon rahaa sinulla on jäljellä kaikkien kulujen vähentämisen jälkeen. Sitten sinun täytyy säästää rahaa, jotta peli jatkuu.

Tämän tyyppistä henkilökohtaista rahoitusta voidaan myös säätää, jotta opiskelijat ymmärtäisivät paremmin säästöjä ja sijoittamista. Voit muokata budjetti- ja tulosuunnitelmakysymyksiä auttaaksesi opiskelijoita luomaan erityisiä rahansäästö- ja sijoitusideoita omaan budjettiinsa. He voivat esimerkiksi kysyä: ”Kuinka voimme lisätä säästöjämme?” Sitten he voivat vastata erityisillä ideoilla, kuten sijoittaminen osakemarkkinoihin tai sijoitusrahastoihin, säästäminen kodin käsirahaa varten tai säästäminen rahaa korkeakouluopetukseen.

Kolmas rahavirran haaste on yksi suosituimmista peleistä kouluissa ja korkeakouluissa. Se vaatii yksinkertaisen rahoitusvirtausprosessin soveltamisen. Sinulle annetaan luettelo juoksevista kuluista, helposti seurattava budjetti sekä joukko kysymyksiä, joiden avulla voit arvioida, missä rahasi tällä hetkellä ovat. Tavoitteena on, että opiskelijat tunnistavat alueet, joilla he voivat leikata kustannuksia ja lisätä tuloja ja vastaavia.

Vaikka nämä pelit ovat hauskoja pelattavia aktiviteetteja, ne ovat myös hyödyllisiä opetustekniikoita, jotka auttavat opiskelijoita ymmärtämään rahanhallintaa ja säästötottumuksia. Auttamalla opiskelijoita kehittämään rahanhallintataitoja he pystyvät soveltamaan niitä muille elämänalueilleen ja siten saamaan tärkeän koulutuksen prosessissa. Tämän sanottuaan, jos haluat saada oppilaasi ajattelemaan enemmän rahasta, voi olla hyvä idea aloittaa heidät rahavirran haasteeseen. Siellä on monia erilaisia ​​vaihtoehtoja, jotka tarjoavat oikean haasteen rahahenkiselle opiskelijalle.