Lasten uhkapelit ovat erittäin tehokkaita pitämään lapset viihdyttäjinä. Ne tarjoavat viihdettä ja kognitiivista rikastusta sekä sosiaalisten taitojen kehittämistä. Jos sinulla on lapsi, ei ole epäilystäkään siitä, että hän on pelannut tietyntyyppisillä peleillä, joihin kuuluu juokseminen ja liikkuvien esineiden jahtaaminen. Olet todennäköisesti nähnyt tämäntyyppisiä pelejä kaikkialla – luokkahuoneesta perhehuoneeseen paikalliseen lähikauppaan. Tärkeää on muistaa opettaessasi lapsia vaarasta on, että pelien tulisi opettaa heille selviytymisen eikä opettaa heitä pelkäämään vaaraa.

Luokasta löydät todennäköisesti mustavalkoisia versioita piilosta ja etsinnästä. Piiloutumista käytetään usein ongelmanratkaisupeleissä. Tämä on peli, jossa lapsen on löydettävä tietty esine tietyssä ajassa. Kun he ovat löytäneet kohteen, peli päättyy ja he siirtyvät luettelon seuraavaan kohtaan. Perusajatuksena on, että lapset oppivat tutkimaan viisaasti uusia tilanteita.

Samankaltainen peli, jota lapset usein pelaavat, on Tower Defense -peli. Tässä pelissä lapsille annetaan suoritettava este. Heidän on vältettävä kaikkia vihollisen yksiköitä törmäämättä seinään. Esteradalla on tyypillisesti piikkipallo, joka liikkuu jatkuvasti alaspäin, kunnes se osuu piikkiin. Tämä vaikeuttaa radan suorittamista putoamatta.

Lasten uhkapeliideoista ei ole pulaa. Suositussa pelissä nimeltä Mental Battle pelaajat yrittävät vuorotellen voittaa toistensa pisteet. Voittaja on pelaaja, joka hallitsee vastustajaansa henkisten pelien kautta. Lapset rakastavat tätä peliä, koska he saavat tehdä paljon pisteitä tehdessään suhteellisen yksinkertaisia ​​tehtäviä, kuten kohteen siirtämistä puolelta toiselle. Jos lapsi menettää palapelin, hänen on odotettava seuraavaa peliä yrittääkseen ratkaista ongelma.

Toinen hieno peli, jota lapset todella nauttivat pelistä, on peli, joka tapahtuu salaperäisellä saarella. Lasten on koottava vihjeitä selvittääkseen mysteeri ja mahdollisesti löytääkseen kadonneen ystävän tai perheenjäsenen. Jälleen, riippuen pelin teemasta, tämä voi olla erittäin rentouttava toiminta tai se voi olla myös hauskaa. On tärkeää muistaa, että ratkaistessaan mysteeriä lasten ei tulisi koskettaa esineitä poistaakseen ne ruudukosta.

Edellä on vain muutama niistä monista erinomaisista lasten peleistä, jotka voivat tarjota viihdettä tai rentoutumista. Ei ole väliä kumpi lapsi haluaa pelata, on tärkeää, että lapset ymmärtävät turvallisuuden perussäännöt: pysyä poissa vaarallisista esineistä, liikkua nopeasti pitääkseen viholliset poissa, pysyä aina valppaina, koskaan koskettaa eläviä esineitä ja pysyä turvallisella puolella välttämällä leikkiä villieläinten kanssa. Pienellä tutkimuksella nämä yksinkertaiset säännöt voivat johtaa tuntikausia hauskaa ja viihdettä.