Jaska-vapaa keppi on uusi Gold Jaska -tuote. Se on maailman ensimmäinen syötillä valettu kela. Minulla on aina ollut vaikeuksia kelojen kanssa, ja tämä on kiinnostanut minua. Nähtyään sen kokeilen joitain muita tuotteita, joita heillä on saatavilla.

Yksi asia, jota rakastan Jaskassa, on se, että et tarvitse lisenssiä kalastamaan sen kanssa. Tämä on hieno joku, joka on vasta aloittamassa kalastusta ja ei halua laittaa paljon rahaa harrastukseensa, mutta haluaa silti saada kalaa. Voit vain mennä alas joelle, hankkia lisenssin ja kalastaa tarvitsematta huolehtia valtion verojen maksamisesta tai saaliiden rekisteröinnistä. Tämä tekee siitä loistavan vaihtoehdon, jos olet aloittelija kalastuksessa etkä halua käyttää kaikkea rahaa kalliiden kalastusvälineiden ostamiseen.

Toinen asia, josta pidän Jaskassa, on se, että voit kalastaa sitä missä tahansa veden lämpötilassa, kunhan se ei ole kylmää. Pidän kalastuksesta keväällä, kun vesi on lämmin, ja nautin palata joka vuosi takaisin enemmän kaloja, koska se on hyvä aika kalastaa. Syötti-heittokalastusmenetelmä antaa sinulle erinomaisen mahdollisuuden kalastaa saamatta kalaa, koska voit antaa sen uppoaa sinne, missä se melkein koskettaa pohjaa.

En aio valehdella sinulle ja sanoa, että olen saanut jotain ensimmäisistä näyttelyistäni. Ensimmäiset pari kertaa olivat todellinen taistelu, enkä tehnyt lainkaan paljon kalaa. Pidin kuitenkin sitä, kunnes sain vihdoin mukavan Jaska King Makrillin. Olin todella innoissani, kun tajusin, kuinka lähellä olin todella saada Jaska. Silloin päätin, että kannattaa käyttää rahaa tähän tuotteeseen ja kokeilla sitä itse.

Noin kaksikymmentäyksi heiton jälkeen sain vain yhden napin Jaskasta. Tässä vaiheessa tiesin, että kalojen saaminen ei ole helppoa tällä tavalla, eikä edes yrittänyt. Ajattelin, että jos en halunnut käyttää rahaa Jaskaan tässä vaiheessa, antaisin ainakin laukauksen syöttivaluun. Menin takaisin laiturille ja menin kalastamaan. Mikä ero oli viisi minuuttia.

Muutaman seuraavan heittokerran aikana sain toisen kauniin jaskan, ja vielä kymmenen sisällä sauvassani oli suuri määrä kalaa. En ole koskaan ollut onnellisempi syötti heittokalastuskokemuksestani. Jaska, jonka sain kiinni sinä päivänä, päätyi painamaan yli seitsemän kiloa, mikä on minulle valtava, ja minuun vaikutti todella tapa, jolla se liikkui. Jos et ole koskaan kokeillut tämän tyyppistä kalastusta aiemmin, suosittelen sille ampumista; se todella yllättää kalat.