Gold Jaska 2 houkuttelee lukiolasten junioria, joka on jo kiinnostunut patikoinnista ja retkeilystä. Tämä peli on samanlainen kuin Nintendon The Legend of Zelda, koska se sisältää keltaisella grafiikalla, perinteisen japanilaisen äänen ja käsinmaalatun 3D-animaation. Pelin käyttöliittymä on melkein sama kuin televisio-ohjelmassa.

Tämän pelin sankari on Hana, joka asuu rauhallisessa kaupungissa isänsä, setänsä ja nuoremman veljensä Pacon kanssa. Eräänä päivänä Paco loukkaantuu onnettomuudessa. Hana lähtee etsimään Pacoa, mutta ennen kuin hän tekee, hän päättää käydä ostoksilla voidakseen etsiä kadonneen veljensä. Poissa ollessaan Paco livahtaa sikatiloille ja saa selville, että siellä olevat ihmiset aikovat lähettää Pacon asumaan kenneliin seuraavien kymmenen vuoden ajan. Hana yrittää lopettaa tämän, mutta lopulta Paco pakenee jälleen, tällä kertaa ei yksin, vaan ystävänsä Jaskan kanssa.

Tarinan edetessä opimme, että Hanan isä on varakas kauppias, mutta hän on aina liian kiireinen nähdäkseen tyttärensä. Voidakseen piristää isänsä elämää Hana järjestää laivan, joka tuo hänet ja Paco tapaamaan heidän vanhan ystävänsä Jaskan. Kuitenkin juuri silloin, kun hän on aikeissa antaa huonoja uutisia isälleen, Paco ilmestyy yhtäkkiä ja pyytää häntä liittymään piknikiin. Kun Hana kertoo Pacolle, että hänen on mentävä ostoksille ystävänsä kanssa, Jaska yhtäkkiä ilmestyy tyhjästä ja kysyy Hanalta, voivatko he mennä aarteenetsintään. Tämän avulla heidät esitellään toisilleen.

Tämä Gold Jaska -sarjan toinen kirja jatkuu tarinalla Jaskan aarteenetsinnästä. Kerran meren pohjassa aarteet haudattiin. Nyt kun hän on löytänyt ne, Jaskan on löydettävä ne kaikki ja palautettava ne lailliselle omistajalle. Matkan varrella hän muodostaa uuden ystävyyden Rintoo-nimisen pojan kanssa. Tärkein juoni sisältää Jaskan ja Pacon välisen taistelun aarteen puolesta, kun taas Hanan on huolehdittava isästä ja siitä, kuinka tukea Jaskaa.

Tässä Gold Jaska -sarjan toisessa kirjassa on enemmän humoristisia kohtauksia kuin jännittäviä ja toimintakohtauksia, kuten ensimmäisessä kirjassa. Se oli myös viihdyttävämpi lapsille, koska sillä oli enemmän satuelämystä. Luin henkilökohtaisesti, että tämä kirja oli aivan kunnossa. Juoni, hahmot tai koko tarina eivät räjäyttäneet minua.

Kuten Gold Jaska -sarjan ensimmäinen kirja, pääjuttu keskittyy Jaskan kultahakuun ja mihin hän löytää kultaa. Toissijainen tarina Pacosta ja hänen kuolleesta isästään oli myös hieno kosketus. Ajattelin kuitenkin, että koko kirja voisi käyttää hieman enemmän huumoria. Toivon, että naurua olisi enemmän, mutta kaiken kaikkiaan en ole varma, houkutteleeko tämä kirja kaikkia. Jos olet fani Gold Jaska -kirjoista, sinun kannattaa ehdottomasti tarkistaa sarjan toinen kirja, Hanan kadonnut aarre.