Ensimmäinen asia, joka sinun on ymmärrettävä, kun opit ajamaan Cessnaa, on se, että kun vain pyörität siipiäsi, ei ole turvallista tai laillista käyttää konettasi. Se on todellinen vaara, jos et tiedä mitä olet tekemässä ja kaatut. Ainoa mitä voit tehdä, on saada asianmukainen koulutus. Oletan tässä artikkelissa, että olet uusi Cessnan lentämisessä, joten toivottavasti olet tietoinen siitä. Lukekaa loput teistä!

Kun aloitat lentokoneesi ajautumisen, sinun on ensin hallittava renkaiden asettaminen oikealla paineella, joka on tyypillisesti vain täydellä teholla. Sen jälkeen voit siirtyä alempaan rengaspaineeseen vähentääksesi vastusta. Jos haluat nousta korkeammalle rengaspaineelle, kierrä kaasua eteenpäin, kunnes pyörä tuntuu tasaiselta, ja laske sitten kaasua. Tämä on avain ajautumiseen, ei vaihtamalla pyörää linjatasossa, vaan vain kiihdyttämällä tasoa lisääntyneen tehon mukana.

Aivan kuten kun opit ajamaan autoa, sinun on opittava vierityspalkkeja. Niitä käytetään pitämään renkaat maassa kun ne pyörivät. Jos et käytä tarpeeksi painoa (tai paljon painoa) pyörän keskellä ja painat liikaa painoa pyörän ulkopuolelle, renkaat pyörivät liikaa. Joten sinun on löydettävä makea kohta, jossa keskilinja on oikea, ja asetat vain oikean määrän painoa ulkopuolelle, jotta pyörät pyörivät vähiten vastusta. Haluat pystyä koskettamaan kaasua vain kevyesti pyörittämättä takaosaa. Kun harjoittelet itse, lisää nopeutta ilmaan ja kokeile sitä; tämä antaa sinulle melko hyvän kuvan ideaalipaikasta.

Kun opit ajamaan Cessnaa, sinun on myös tiedettävä, kuinka harjoitella hyvää renkaan pyörimistä. Jos aloitat hyvän pyörimisen, renkaat pyörivät hienosti. Mutta jos et harjoittele renkaiden pyörimisprosessia, painat liikaa yhtä rengasta ja se johtaa epätasapainoon. Se on kuin yrittää ottaa tasapainoinen golfheitto eikä heittää palloa vihreän yli. Et vain voi tehdä sitä!

Monet ihmiset, jotka käyttävät Cessna-lentokonetta, eivät tiedä miten saada renkaat liikkumaan; minkä vuoksi heillä on niin vaikea aika kaiken kehruun kanssa. Parasta mitä voit tehdä, on käyttää vain erittäin pehmeää rikastinta; Tämän ansiosta pyörät voivat pyöriä helpommin, samalla kun kumi vain pyörii. Sinun pitäisi kuitenkin olla varovainen tämän suhteen, koska et halua satuttaa itseäsi ottaessasi näitä hidastettuja kuvia.

Viimeinen temppu, jonka haluat hallita, on ajelehtia! Drift on, kun laitat kaiken ilmaan ja annat sen vain ajautua niin pitkälle kuin se voi mennä. Tämä on erityisen hyvä, kun haluat saada ylimääräisen matkan, mutta sinulla ei ole tarpeeksi voimaa laittaa kone sukellukseen. Jos käytät kaasulähtöistä ajautumistekniikkaa, voit itse pitää pyörät pyörimässä pitkin kohtuullista kaasua ja lisätä vain kaasua hitaasti, kun alkaa kääntyä aggressiivisemmaksi. Tämä on paljon parempi tekniikka kuin yrittää vetää sivuttain ja lyödä jalkakäytävää liian kovaa!