Flappy Bird on koukuttava verkkomoninpeli, jonka on kehittänyt ja julkaissut vietnamilainen pelikehittäjä ja suunnittelija Dong Nguyen. Peli on pohjimmiltaan sivulta vierivä tasohyppelypeli, jossa käyttäjä hallitsee räpyttävää lintua yrittäen lentää vihreiden putkirivien välillä välttäen lyömästä mitään. Jos lintu osuu johonkin, se on vapautettava välittömästi tai muuten linnun on aloitettava lentäminen vastakkaiseen suuntaan. Yksinkertainen esimerkki tästä on, kun lintu törmää vihreän putken reunaan, ruutu liikkuu osoittamaan avointa aukkoa, linnun on joko jatkettava lentämistä vastakkaiseen suuntaan tai pudota alas alakentälle.

Pelin päätoimintaan kuuluu kolikoiden kerääminen, jotka voidaan kerätä ylös- ja alaspäin liikkuvan kiekon avulla. Kun lintu laskeutuu huipulle, se pyörii, jolloin käyttäjä voi valita yhden kolmesta eri äänestä – surisevan äänen, popppaavan äänen tai räiskyvän melun. Nämä ovat kaikki ääniä, jotka ovat hyvin yleisiä ympäristössämme, varsinkin kun kuulemme ne kaiuttimien kautta. Jokaisella äänityypillä on oma erilainen vaikutus. Pelin päätoiminta on siksi linnun siipien rakentaminen, jotta se voi lentää vapaasti erilaisten alustojen yli, välttäen prosessin esteitä ja keräämällä mahdollisimman monta kolikkoa.

Pelin todellinen toiminta tulee sen monista tasoista ja muunnelmista. Vaikka peli on hyvin riippuvuutta aiheuttava, se ei anna tuntua, että se on liian suuri haaste, koska sen avulla voit toistaa joitain tasoja uudestaan. Eri peleillä on erilaiset haasteet, ja se tekee niistä hauskoja ja koukuttavia samanaikaisesti. Pääpelissä on myös useita muunnelmia, kuten se, että lintu kaatuu muutamaan liikkuvaan kortteliin pisteiden saamiseksi tai kolikoiden kerääminen matkan varrella.

Toinen räikeän lintupelin ainutlaatuinen piirre on grafiikan ja äänien äkillinen poistaminen, kun osut tiettyyn lohkoon. Tämä grafiikan ja äänien äkillinen poistaminen voi olla erittäin tehokasta, kun välität mielipiteesi perheen nuoremmille pelaajille. Tiedän kokemuksesta, että joskus voi tulla hieman tylsää, kun pelaat peliä tuntikausia eikä näe muutoksia. Jotkut ihmiset pitävät tätä ärsyttävänä. Tiedän. Olen kuitenkin pelannut myös pelejä, joissa grafiikat ja äänet poistettiin äkillisesti ja peli oli edelleen yhtä koukuttava kuin ennen.

Flappy bird -peli on ladattu yli 25 miljoonaa kertaa ja se on eniten ladattu ilmainen sovellus Google Playssa. Se on erittäin koukuttava ja ansaitsee paikan missä tahansa videopelikokoelmassa. Jos olet android-käyttäjä, kannattaa tarkistaa. Voit ladata ja toistaa sen helposti Android-laitteellasi. Se on tällä hetkellä halutuin ja koukuttavin peli Android-alustalla.

Flappy Birdin on oltava paras ja se on luokiteltava kaikkien aikojen koukuttavimmista peleistä. Se on myös arvoinen paikka pelikokoelmasi. Se on erinomainen esimerkki kloonista, joka onnistui olemaan innovatiivinen ja samalla erilainen ja omaperäinen. Ei ole epäilystäkään siitä, että tämä peli on saanut inspiraationsa monista muista arcade-peleistä. Se vie monien erilaisten klassisten arcade-pelien oppitunnit ja yhdistää ne kokonaan omaperäisiksi.